Terug naar Kennisbank

Vogelexcursie Leersumse Veld 7 maart 2020

Op zaterdag 7 maart troffen 23 vogelkenners en/of wandelaars elkaar op het Leersumse Veld.

Gezien het forse aantal deelnemers hebben wij de groep in tweeën gesplitst, waarbij Nicolien bij de ene groep aanwezig was en de schrijver van dit artikel bij de andere groep. Af en toe kwamen de groepen elkaar weer tegen in het veld en werden de belevenissen uitgewisseld.

Hoewel nog vroeg in het voorjaar lieten vele vogels hun gezang al horen en kon genoten worden van o.a. de boomleeuweriken, welke al zingend naar beneden parachuteerden; werkelijk een prachtig voorjaarsgeluid. Niet in de laatste plaats kwam dit door het mooie redelijk zonnige voorjaarsweer, maar wel met een frisse wind.

Door dit mooie weer waren ook de roodborsttapuiten volop in de weer. De grote bonte specht was veelvuldig te horen en te zien.

Na een forse speurtocht werd door een van ons de klapekster gesignaleerd. Deze bleef uiteindelijk redelijk lang op een bepaalde tak zitten, zodat iedereen, middels de aanwezige telescopen, deze mooie vogel kon bewonderen.

Verder werd een koppel zwarte spechten gezien en gehoord, een kuifmees zat mooi in een den, een buizerd kwam overvliegen en de grote lijster liet zich in de verte horen.

Al met al kan gezegd worden dat deze zaterdagmorgen geslaagd en vooral ook gezellig was na een sombere natte winterperiode. De lente heeft zich op deze dag van zijn vrolijke kant laten zien en hopelijk volgen nog vele prachtige (vogel)dagen.

Graag zien wij jullie weer terug bij een volgende excursie.

Emile Sanders

Kenmerken

Datum 2020 / 05
Publicatie Excursieverslag
Thema Geen