Terug naar Kennisbank

Landje van Geijsel 20-2-2018

Om op deze doordeweekse dinsdag de files te vermijden vertrekken we pas om 9.00 uur. We zijn met zes personen en twee auto’s. Helaas komen we toch nog in de files terecht. Maar het valt gelukkig mee en met zo’n 20 minuten vertraging komen we bij het Landje van Geijsel aan, waar de zevende deelnemer ons opwacht. We zien allerlei eenden, vooral smienten, slobeenden, krakeenden en wintertalingen, maar ook een paar pijlstaarten. Na veel zoeken zien we vier grutto’s. Plotseling komt er een groep aanvliegen en tel ik in totaal 56 grutto’s. Ook komt er nog een groep wulpen langs.

We besluiten door te gaan naar de Waverhoek. Daar zien we weer wintertalingen en pijlstaarten en in de verte twee lepelaars. We besluiten om de plas heen te lopen. In het riet zien we van vlakbij een paartje baardmannetjes en in de verte vliegt een ijsvogel voorbij. Ook zien we nog een roodborsttapuit.

De bovenlaag van de grond is ontdooid en de vette klei blijft aan onze schoenen plakken, wat het lopen nogal zwaar maakt. Vanaf de dijk zien we in de Botshol een dodaarsje. Terug bij de auto’s besluiten we dat het mooi is geweest. Het was weer een leuke excursie.

Nicolien Drost

Kenmerken

Datum 2019 / 12
Publicatie Excursieverslag
Thema Geen