Excursie Noordwaard

De voormalige Noordwaard Polder is een gebied van zo’n 1500 hectare (bijna 3.000 voetbalvelden groot), gelegen tussen de Brabantse Biesbosch en de rivier de Nieuwe Merwede. In vijf jaar tijd is de polder, ooit vooral landbouwgebied, verbonden met de Biesbosch. De Noordwaard is zo veranderd van een binnendijks naar een buitendijks ‘doorstroomgebied’. Dit in het kader van het project ‘Ruimte voor de Rivier’. De rivier de Nieuwe Merwede krijgt nu meer ruimte, waardoor hoogwater sneller wordt afgevoerd naar zee. Een aantal keer per jaar komt de Noordwaard onder water te staan met name in de winter. Hierdoor is het gebied zeer aantrekkelijk voor vogels geworden. Vele soorten vogels zoals de visarend en de zeearend treffen we hieraan maar ook eenden, weidevogels zoals de kieviten en tureluurs vinden hier hun voedsel. 

We vertrekken om 09.00 uur van Sportcomplex Hoenderdaal, Hoendersteeg 7 te Driebergen. Circa 13.30 uur zijn wij daar weer terug.

Je kunt je opgeven voor deze excursie tot uiterlijk 07-10-2024. Aanmelden bij Hans van Schaik via het e-mailadres jprvanschaik@gmail.com. Je kunt me ook bellen op nummer 06 23639305. Vermeld of je met de auto komt en hoeveel mensen met je mogen meerijden. Kosten worden gedeeld en voldaan aan de bestuurder.

Datum & tijd
do 10 oktober 2024 van 9:00 tot 13:30
Vertrekplaats

Sportcomplex Hoenderdaal, Hoendersteeg 7 te Driebergen.