Paddenstoelenwerkgroep

De paddenstoelenwerkgroep hoopt vanaf 30 augustus weer bijeen te komen in het Torenlaantheater aan de Torenlaan in Zeist. De bedoeling is om om de twee weken op de dinsdagavond daar weer nuttig en gezellig bijeen te zijn. Eén keer wijken we uit naar de maandagavond, maar dat komt in het programma aan de leden van de werkgroep wel aan de orde. De avonden zijn van half 8 tot 10 uur.

Amanita muscaria, Fratertuin, 16-9-10.jpg. Foto Bert Tolsma.

Leuk om hier te vermelden dat de vliegenzwam de paddenstoel van het jaar 2022 is. De Nederlandse Mycologische Vereniging (NMV) en KNNV hebben samen met het IVN en Waarneming.nl het initiatief genomen om zoveel mogelijk vindplaatsen van de vliegenzwam in kaart te brengen. Op 24 september 2022 organiseren genoemde verenigingen in het hele land excursies én een wedstrijd wie de grootste vliegenzwam kan vinden. De paddenstoel groeit bij allerhande soorten bomen en echt niet alleen bij berk. In 1991 en 2000 zijn grote publieksinventarisaties geweest naar de verspreiding van de vliegenzwam. Deze inventarisaties waren grote successen die vele duizenden extra waarnemingen hebben opgeleverd.

Datum & tijd
di 30 augustus 2022 van 19:30 tot 22:00
Vertrekplaats

Torenlaantheater aan de Torenlaan in Zeist.